Papirnusseri presser politiet

Forligspartier presser minister, fordi kontoropgaver holder betjente inde på stationerne. Det var ikke hensigten med politireformen. Problemet kendes i flere af landets politikredse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Justitsminister Lene Espersen (K) skal forberede sig på at komme med en god forklaring på, at det kniber med at få flere betjente på gaden, sådan som det var hensigten med politireformen.

De partier, der var med til at vedtage den, vil gerne vide, hvordan det kan gå til, at sagerne hober sig op på betjentenes borde.

I København er der en pukkel på 10.000 sager, og for at få has på den, må betjente, der skulle have kørt patrulje, tage sig af administrativt arbejde, skriver metroXpress.

Det skyldes bl. a., at mange kontorfolk flyttede med ud til kommunerne, da arbejdet med at udstede pas og kørekort rykkede væk fra politiet.

Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti beder nu justitsministeren sammenkalde den politiske følgegruppe bag reformen for at få overblik over situationen.

- Vi må have samlet op på betjentene, så ingen føler sig svigtet midt i reformen. Personalepleje er utroligt vigtigt for at fastholde dygtige medarbejdere og sikre, at de føler, at de har lod og del i den proces, de er i gang med, siger Socialdemokraternes retsordfører, Karen Hækkerup.

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti ønsker at diskutere, om nedskæringen på det administrative område i politiet har været for drastisk.

- Desuden skal vi se på, om reformtempoet skal sættes ned, så vi sikrer, at politiet kan løse de reelle politiopgaver som patruljering og efterforskning. Reformen må ikke gå ud over borgerne, siger han.

Da regeringen præsenterede den storstilede reform, var et af slagordene, at reformen ville frigøre 800 betjente "til egentligt politiarbejde". Færre, men større politikredse ville give mere synligt politi på gaderne.

Men sådan er det ikke gået, lyder det fra flere politifolk.

Problemet kendes ikke kun i København. Formand for Politiforbundet Peter Ibsen påpeger, at problemet også findes i andre politikredse.

- Det udadvendte politiarbejde er i den grad blevet nedprioriteret i forbindelse med reformen. Vi er på reformens foreløbige lavpunkt, siger han til metroXpress.

Politidirektør i Københavns Politi Hanne Bech Hansen erkender, at reformen endnu ikke har betydet flere betjente på gaderne.

- Vi har forberedt reformen så godt, vi kan. Men vi kan konstatere, at vi ikke har ramt 100 procent rigtigt. De skævheder, der er, er vi ved at rette op på. Enten ved at flytte personale eller opgaver, siger hun.


Nyhedsoverblik