¨

Pædagogstuderende klager over for lidt undervisning

Foto: TV ØST

De pædagogstuderende sidder alt for lidt på skolebænken. Michelle Jørgensen er en af de studerende som alene i februar måned kun har tyve undervisningstimer. Hun frygter nu, at det får konsekvenser for hendes fremtid.

Michelle Jørgensen er pædagogstuderende i Vordingborg. Hun har netop været i praktik og skal til februar igen tilbage på skolebænken. Men det var noget af en overraskelse hun fik, da hun så sit nye skema.

- Jeg blev helt vildt chokeret. Jeg troede, det var en fejl, siger Michelle Jørgensen.

I den kommende måned har hun kun 20 timer, og hun frygter nu, at de kan få konsekvenser.

- Det kan betyde for mig, at jeg skal indhente rigtig mange ting, og at jeg måske ikke bliver ansat til de jobs, som jeg kunne have været kvalificeret til, hvis jeg havde fået den rette undervisning, siger Michelle Jørgensen.

Ifølge en undersøgelse fra de Pædagogstuderendes Landssammenslutning har pædagogstuderende i gennemsnit 11 lektioner om uge - det var svarer til 8 timer og 15 minutter.

I februar har Michelle Jørgensen kun 20 timers undervisning. På Frøbølseminatriet i Købehavn har pædagogstuderende på samme semester 46 timer. Det er en forskel på 26 timer.

- Det er horribelt. På den anden side af uddannelse får vi dårligere pædagoger. Dårlige pædagoger til at tage vare på samfundets borgere, siger Kasper Madsen, der er faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning.

På University College Sjælland mener de ikke, at man kan opgøre de studerendes læring i undervisningstimer.

- Vi tilrettelægger det, så det svarer til en 37 timers uge. Der er jo altid noget at lave som studerende. I virkeligheden kan man også sige, at de aldrig har fri. Der er altid yderligere opgaver, man kan lave, siger Karen-Lisbet Jacobsen, der er uddannelsesdirektør i University College Sjælland.

Der ikke fastsat noget krav til et undervisningstimetal på pædagoguddannelsen i Uddannelsesministeriet. Det får nu PLS til at kræve flere timer til de studerende.

- Vi mener, at man bør have 20 timers undervisning om ugen, men bolden ligger på Christiansborg, siger Kasper Madsen.

 

02:16 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App