Pædagogerne strejker fra mandag

Mæglingsforslag mellem BUPL og KL er forkastet. Det betyder strejke blandt pædagoger i Kalundborg og Guldborgsund kommuner fra mandag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra på mandag kommer en del bedsteforældre på overarbejde. Tirsdag stemte pædagogerne nemlig NEJ til et lønforslag, som de mente var for lavt. Derfor er der dømt strejke i både daginstitutioner og klubber i 15 af landets kommuner. Hér i vores region går det ud over familierne i Kalundborg og Guldborgsund.

Fra mandag må børnene i Skovbørnehaven Skovtrolden i Nykøbing Falster altså se langt efter de daglige ture med pædagogerne.

- Det ville da også have været bedre, hvis man ikke skulle have været ude i det her, men nu er det en gang sådan, og det bliver vi nødt til at forholde os til, lyder det fra Maria Ploug, som er mor til to og som bor i Nykøbing Falster.

Det er forslaget om en lønstigning på 12,8 procent over tre år, der nu er blevet forkastet efter en urafstemning blandt medlemmerne i BUPL.

Godt to tredjedele af medlemmerne valgte at stemme imod forslaget.

I skovbørnehaven i Nykøbing Falster er der opbakning til de strejkende.

- De bliver også nødt til at kæmpe. Nu hvor har de set pædagogmedhjælperne gøre det, så de må jo også støtte op omkring det, siger Maria Ploug og fortsætter:

- Så ja, selvfølgelig kan jeg godt forstå det, og jeg føler mig slet ikke bitter i den her sag.

Begge Maria Plougs børn må nu passes af bedsteforældrene.