Overvejer brandalarmer i leje-boliger

Flere boligselskaber på Sjælland og Falster vil gerne sætte brandalarmer op i lejeboligerne, hvis beboerne ønsker det. Det skal forhindre at brande udvikler sig til dødsbrande.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der mangler brandalarmer i 36 procent af de private hjem, og det vil flere boligselskaber på Sjælland og Falster gerne ændre på, så brande ikke udvikler sig til dødsbrande.

Meldingen kommer efter at Holstebro Boligselskab mandag besluttede, at de ville sætte brandalarmer op i de 3000 boliger, som de lejer ud efter to dødsbrande.

Nu følger flere boligselskaber i det østlige Danmark efter.

- Jeg vil ikke udelukke, at vi vil hjælpe med brandalarmer, hvis beboerne spørger, siger John Nielsen, formand for Slagelse Boligforening, der administrerer 1993 boliger.

Samme toner lyder fra Nykøbing Falster boligforening.

- Vi er ikke uvillige til at gå i dialog med beboerne, hvis de har et ønske om, at der skal sættes brandalarmer op i deres lejeboliger, siger formand Erik Krogsbak. Boligselskabet har 1900 boliger og sidste år omkom en beboer, da der gik ild i en lejlighed.

Hos Holbæk Boligselskab siger formanden for Bernts Have, Torben Storm-Hansen, at man vil tage spørgsmålet op, hvis et flertal af beboerne ønsker det.

Forslaget om brandalarmer i alle boligselskabernes lejeboliger vækker begejstring hos beredskabschefen i Vordingborg. Efter flere dødsbrande i ældreboliger, har Vordingborg Kommune valgt at sætte brandalarmer op i alle ældreboliger.

- Der bør være brandalarmer i alle boliger. Der kan ikke sættes for mange brandalarmer op, siger Preben Jørgensen, beredskabschef i Vordingborg Kommune.

Han bakkes op af beredskabschefen i Ringsted, Søren Hansen.

- Jeg synes, at det er en god ide. Der er mange boliger, hvor der er et efterslæb med hensyn til brandalarmer, siger han.

Hvert år dør 80 mennesker på grund af brande i private hjem.