Overtag 600 busser og få en halv mia med

Det franske busselskab Veolia, som kører flere steder i regionen, vil overdrage sine kontrakter til et andet firma. Forretningen i Danmark giver underskud, og Veolia vil derfor trække sig ud af det danske marked.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du påtager dig opgaven at overtage Danmarks næststørste busvirksomhed, får du en check på næsten 500 mio. kr. oveni, skriver dagbladet Børsen onsdag. Sådan ser situationen ud nu, hvor der blændes op for andet akt af Combus-skandalen, der kostede den danske stat mange millioner kroner til ingen nytte.

Nu er det dog det børsnoterede franske selskab Veolia, som betaler dyrt for en busvirksomhed, som har kørt i flere år til stærkt underskudsgivende priser i Danmark. Den 6. februar i år meldte ledelsen i det danske selskab Veolia Transport Danmark A/S, at det franske moderselskab havde besluttet at ophøre med busvirksomhed i Danmark - efter flere års stærkt underskudsgivende drift.

Nu er virksomheden sat til overdragelse - ikke til salg - fordi der følger en stor kontant betaling med, så en serie stærkt underskudsgivende kontrakter kan køres færdig til kontraktudløb, skriver Børsen.