Ottesen politianmeldes for kvietransport

Vognmanden, Peter Ottesen, står nu over for endnu en politianmeldelse. En tysk dyreværnsorganisation har videofilmet en transport, og filmen stemmer ikke overens med vognmandens transportdokumenter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Transportfirmaet Peter Ottesen havde hyret lastbiler til at transportere kvier igennem Rusland i snestorm i februar. Transporten blev på grund af vejret forlænget med 43 timer, men kvierne kom ikke ud af transporten til et ellers lovpligtigt ophold på en hvilestation.

I følge JyllandsPosten har Peter Ottesen efterfølgende indsendt misvisende transportdokumenter til veterinærmyndighederne. I dokumenterne er transporttiden anført til 108 timer med en indlagt pause på 24 timer. Disse oplysninger er ifølge Jyllandsposten forkerte.

Den tyske dyreværnsorganisation 'Animal Angels' videofilmede transporten og oplyser, at dyrene først blev læsset af 31 timer senere end Peter Ottesen angiver i de indsendte transportdokumenter. Veterinærdirektør Jan Mousing, kalder de misvisende dokumenter for "stærkt utilfredsstillende," og vil politianmelde Peter Ottesen.

Chauffører på transporten har desuden fortalt Bovi-Denmark, at dyrene ikke kom ud på hvilestationen i Smolensk, da de ikke kunne finde stationen.

- Bovi-Danmark tager konsekvensen af den ulovlige transport og indstiller foreløbig de lange transpoeter ad landevej til Rusland, siger Evald Madsen, der er adm. direktør for BoviDenmark til JyllandsPosten.