OPTAKT: Holbæks unge på redningsmission

2. division tegner til at blive yderst spændende i år. En ny DBU-beslutning betyder, at hele 5 hold rykker ned. Her kan du se, hvordan Holbæks chancer spås.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæk er tilbage med det gamle klubnavn Holbæk B&I efter 6 år med det mere identitetsløse navn, Nordvest FC. Den lilla klubtrøje er for længst skiftet ud med de gamle blå-hvide farver. Klubben ønsker at fortælle, at den nu er tilbage til de gamle rødder. I den kontekst passer fortællingen som fod i hose med, at det også er klubikonet Stefan Håkansson med 250 førsteholdskampe på sit cv, der nu er cheftræner i klubben.

Men hvilken opgave han har fået!

6 spillere fra startopstillingen i sidste sæson er væk. Heriblandt den fremragende midterforsvarer Andreas Holm og 25-målsskytten Martin Koch, der begge er skiftet til Helsingør. De 6 startspillere er erstattet med hjemvendte Christian Lundsteen og en række unge spillere med ingen eller begrænset erfaring fra seniorfodbold.

Suveræn underdog

Så Håkansson skal forsøge at redde Holbæk fra nedrykning, og det ville i forvejen være svært, hvis den kommende sæson havde en struktur med 3 nedrykkere, som den tidligere. Men i denne sæson skal Holbæk holde sig på afstand af de 6 nederste pladser.  Det ligner en umulig opgave, men rollen som suveræn underdog lader til at passe Håkansson fint. Han og spillerne kan kun overraske. Ifølge Håkansson skal holdet overleve på stram organisation og en stærk defensiv.

De første kampe bliver ekstremt vigtige for Holbæk. Det bliver afgørende for de unge Holbæk-spillere fra start at få følelsen af, at de kan være med. I den sammenhæng er det betænkeligt, at oprykningsfavoritterne Hvidovre og Fremad Amager venter inden for de 3 første runder.

Idealopstilling (4-2-3-1)

De 3 største profiler er markeret med fed skrift.

 • Oilver Weber
 • Kristoffer Dirksen
 • Emil Bjørn
 • Frederik Tingager
 • Birol Serankanli
 • Kristian Holm, anfører
 • Jonas Jakobsen
 • Christian Lundsteen
 • Oliver Madsen
 • Fead Rama
 • Jonas Bengtsson

Målsætning: Undgå nedrykning

Det spår de om Holbæk:

Sportschef Jan Jacobsen, Nykøbing FC: Holbæk rykker ned. Slutter blandt de tre sidste.   

Cheftræner Erdogan Aslan, Svebølle: Holbæk rykker ned.

Cheftræner Mogens Krogh, Næstved: Holbæk rykker ned. Slutter dog ikke sidst. 

Sportsredaktør Rasmus Birkerod, TV2 ØST: Holbæk slutter nr. 13-14 og rykker ned.

Træner Stefan Håkansson om de andre:

Næstved: Top 3.

Svebølle: 7-8, undgår nedrykning.

Nykøbing FC: 8-9. undgår nedrykning.

Holbæk åbner sæsonen på hjemmebane søndag 10. august klokken 13.30 mod GVI (Gentofte-Vangede).

Spændende sæson i vente

2. division tegner til at blive den mest spændende i mange år. DBUs beslutning om at skære antallet af divisionshold drastisk ned betyder, at hele 5 hold rykker direkte ud og at selv pladsen som nummer 6. sidst kan sende holdet ud af divisionerne. Regionens 2. divisionshold Svebølle, Holbæk, Nykøbing FC og Næstved skal med andre ord spille sig mellem de 10 bedste for at kunne kalde sig divisionshold fremover.

Vi bringer i dagene før premieren på 2. division en kort status på regionens hold og deres udfordringer og muligheder. Vi giver vores bud på en idealopstilling, og vi har markeret klubbernes 3 største profiler med fed skrift. Derudover bringer vi trænernes samt vores bud, hvordan sæsonen kommer til at gå for regionens hold.

God sæson på stadion!

Sportsredaktionen på TV2 ØST

Her kan du læse optakten fra de øvrige hold her fra regionen:
Optakt: Dramatisk sæson i vente for Svebølle
Optakt: Kontinuitet bliver Nykøbing FCs styrke
Optakt: Pres på Næstved Boldklub

Her kan du høre Rasmus Birkerod uddybe sine bud på P4 Sjælland.