Opsyn med sexforbrydere skal strammes

Dansk Folkeparti kræver, at regeringen strammer opsynet med sexforbrydere. Det sker, efter at en sexforbryder forleden stak af fra Sankt Hans i Roskilde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk Folkeparti kræver, at justitsminister Brian Mikkelsen (K) og sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) strammer reglerne, så det bliver vanskeligere for behandlingsdømte pædofile sexforbrydere at få udgang.

DF's Marlene Harpsøe, er rystet over, at det nu fem gange er lykkedes for den 52-årig evnesvage seksualforbryder at stikke af fra det psykiatriske hospital Sankt Hans. Politiet leder stadig efter manden, der tidligere har forbrudt sig mod en syvårig pige under en af hans springture.

- Vore børns sikkerhed og tryghed går forud for alt andet, og det er ganske enkelt uacceptabelt, at befolkningen skal leve i usikkerhed, når seksualforbrydere stikker af efter en udgang, siger Marlene Harpsøe.

- Hvis en patient uden den nødvendige medicin skønnes at være farlig for sine omgivelser og desuden er under mistanke for at ville stikke af, skal den pågældende person naturligvis ikke på udgang, og så er det ganske ligegyldigt, hvor længe behandlingen har stået på. Det drejer sig først og fremmest om befolkningens tryghed, men også om den enkelte patients tarv, siger Marlene Harpsøe.

Den 52-årige blev i 1990 dømt for at bortføre og forbryde sig mod en niårig pige fra Lolland. I 1992 begik han et nyt overgreb mod en syvårig pige, og han blev i 1995 dømt til psykiatrisk anbringelse på ubestemt tid. Han har været forsvundet siden den 10. oktober, og hospitalet frygter, at han kan begå nye forbrydelser.

/ritzau