Opretter friskole på Nordstevns

En gruppe forældre til børn på Erikstrupskolens Skelbæk-afdeling - tidligere Skelbækskolen - afleverer i løbet af i dag en blanket i Undervisningsministeriet, hvor de anmelder oprettelsen af en friskole på Nordstevns.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sammen med anmeldelsen indbetaler de et lovpligtigt depositum på mindst 20.000 kroner, der vil gå tabt, såfremt planerne ikke bliver til noget. Det skriver DAGBLADET Køge.

Initiativet er kommet i stand på rekordtid efter, at Børneudvalget i Stevns Kommune i sidste uge sendte et såkaldt balanceforslag - dvs. et sparekatalog - i 10 dages høring. Kataloget indeholder bl.a. forslag om nedlæggelse af de to små skoleafdelinger i Hellested og Skelbæk.

Med blot én dags varsel mødte 130 forældre til de omkring 135 børn på Skelbækskolen i aftes op til et protestmøde i Magleby Forsamlingshus.

- På mødet var der entydig opbakning til at kæmpe imod en nedlæggelse af Skelbækskolen. Vi vil ikke stiltiende se på, at de lukker områdets skole, siger Michael Heinemann Nielsen, der er far til et barn i 1. klasse og har et mere på vej.

Op til og på selve mødet blev der indsamlet over 30.000 kroner til at stille et depositum for en friskole.