Omstridt kennel fortsætter under nyt navn

Den kritiserede kennel Hof-Joy fortsætter nu under nyt navn. Men ejeren har slet ikke tilladelse til at sælge hunde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den omstridte kennel Hof-Joy fra Bråby Stationsby ved Haslev fortsætter med at avle hunde.

Kennelen har været kraftigt kritiseret af købere, der har købt aggressive og syge hunde. Dansk Kennel Klub, der er hundeejernes forening, har sammen med Dansk Racehunde Union og Dansk Hovawart Klub smidt kennelen ud efter henvendelser om blandt andet indavl og salg af aggressive hunde.

Ifølge ejeren af kennelen, Torben Weiss, havde han dog selv meldt sig ud af Dansk Kennel Klub, før de nåede at smide ham ud.

Torben Thorsøe har før ejet kennelen. Da gik den under navnet Kennel Hirsholmen, men den blev ekskluderet fra Dansk Kennel Klub ifølge organisationen.

Så overtog Torbens steddatter Christina kennelen og omdøbte den til Kennel Hof-Joy. Efter massiv kritik i medierne og afsløringer af kennelens salg af syge og aggressive hunde, har Christina nu valgt at give forretningen tilbage til sin stedfar - og endnu en gang har den altså fået et nyt navn: Kennel Hovawart.

Men i følge politiet har Torben Weiss slet ikke tilladelse til at sælge hunde.

- Netop denne her familie, familien Thorsøe, de har jo en lang forhistorie. Så de ved godt, hvad der skal til, siger Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub.

Torben Weiss har også overtaget kennelens avlshunde og har nu ialt 35 hunde.

Kennel Hof-Joy har tidligere nægtet at udbetale erstatning for dyrlægeregninger til hvalpeløbere, og Torben Weiss har ifølge Dansk Racehunde Union erklæret sig insolvent i fogedretten i Næstved, da foreningen ville opkræve et udestående af ham.

Dansk Kennel Klub fraråder folk at handle med Kennel Hovawart.

- Der er altså problemer med de hunde, de avler, og deres kontakt til de mennesker, de sælger hundene til, hvis der opstår problemer. Så vi advarer i mod, at man stifter bekendtskab med familien her, råder Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub.