¨

Omfattende butiksdød

Mere end 2200 butikker over hele landet har indtil nu måtte dreje nøgen om i år. Flere års kraftig vækst er stoppet brat.

Priserne stiger, og finanskrisen brager derudaf - og det gør ondt på butiksdrivende. I år har 4,7 procent af l butikkerne på Sjælland og Lolland-falster måttet dreje nøglen om. Det viser en opgørelse fra Danmarks Handelsstandsforeninger. 

Dermed er to års kraftig vækst bremset hårdt op. 

I 2006 og 2007 dukkede på landsplan samlet 1942 nye butikker op, men på 10 måneder i 2008 er antallet faldet med 2209 butikker. 

Ifølge formanden for Danmarks Handelsstandsforeninger, Bent Aarrebo Pedersen, er årsagen især stigende priser på føde- og dagligvarer og høje benzin- og oliepriser kombineret med, at forbrugernes privatøkonomi presses af højere renter og krise på boligmarkedet. 

  - Det går især ud over nyetablerede butikker med for svagt kapitalgrundlag. Det kan for eksempel være specialbutikker med boligudstyr eller tøj. Også mindre dagligvarebutikker som slagtere, bagere og grønthandlere har svært ved at følge med discountbutikkerne, som har stor vækst, siger Bent Aarrebo Pedersen til Ritzau. Han venter en hel del flere lukkede butikker det næste års tid. 
 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App