Oliekunder kan miste tusindvis af kroner

Sydsjællandske Lavprisfyringsolie Aps går nu konkurs. Det betyder, at kunderne formentligt mister penge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En række kunder hos det sydsjællandske Lavprisfyringsolie Aps risikerer at miste tusindvis af kroner efter firmaet i dag indgav sin konkursbegæring.

En af dem er Charlotte Holten i Langebæk, som ellers havde købt og betalt knap 5.000 kroner for 500 liter fyringsolie.

- Jeg føler mig bestjålet, jeg føler mig snydt og jeg synes, han har svigtet sine kunder og sit firma, siger hun til TV 2 ØST, og Connie og Hans Christian Larsen fra Haslev er i samme situation.

- Vi har betalt næsten 7000 kroner for olie og sad og ventede på, at det skulle komme i fredags klokken 15. Da klokken blev 16.45, begyndte vi at få en fornemmelse af, at der var noget galt. Det er rigtigt ærgerligt. 7000 kroner er mange penge. Vi er begge 2 folkepensionister, så det kommer vi til at mærke, siger Connie Larsen.

De sidste i rækken

Flere husejere har købt for tusindvis af kroner af Lavprisfyringsolie Aps, og alle kan nu formentlig se langt efter at få deres penge tilbage efter dagens konkursbegæring.

- Så er man som forbruger rigtig dårligt stillet. For så er der meget sjældent nogle penge tilbage, man står som det, der hedder simpel kreditor og man er den sidste i rækken, der får penge, fortæller Henrik Sedenmark, der er jurist i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Mister tusindvis af kroner

I går fortalte TV 2 ØST om Jeanette Olsen i Stege, som sidder i samme usikre situation. Hun havde købt fyringsolie for 10.000 kroner.

Og det er en konkurs, som vil ramme bredt. Alene siden i går har 9 kunder henvendt sig til TV2 ØST - alle frustreret over udsigten til at miste tusindvis af kroner.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer dog kunderne til at tage kontakt til kurator, når konkursboet skal gøres op. Men Charlotte Holten tror ikke på, hun ser sine penge igen.

- Jeg skal såmænd nok overleve, men som sagt er det ærgerlige penge, som jeg kunne have brugt på fornøjelse eller andet, siger hun.