OL-håb vil vende skade til fordel

Bryderen Mark O. Madsen fra Nykøbing Falster har netop gennemgået en operation. Nu satser han på at bruge den kommende kamppause til at opbygge en bedre fysik end før operationen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den danske bryder Mark O. Madsen er fuld af optimisme, efter at han i sidste uge gennemgik en vellykket operation i sin højre skulder.

Eksperterne var forud for operationen usikre på, hvad der egentlig var galt med bryderens skulder, som har givet ham store smerter i over et år. Smerterne viste sig at stamme fra en løsrevet muskelflig. 

- Jeg er superlettet. Lægerne vidste på forhånd ikke helt nøjagtig, hvad det var, der var galt. I værste fald kunne jeg have endt med at sidde ude i et halvt år. Det ville jo være fatalt i forhold til OL. Der er gået en uge nu, og der er ikke nogen smerter i den. At jeg har det så godt allerede er helt perfekt, siger Mark O. Madsen.

Bryderen, der er udset til at vinde en dansk OL-medalje næste år i Beijing, har sat sig for at komme styrket ud af de næste tre måneder, hvor fysikken og kampformen skal opbygges. Og forløber alt perfekt, så er der en lille chance for, at Mark O. Madsen bliver klar til VM i september.

- Mit mål er at komme ud i bedre form end, da jeg gik ind til operationen. Hvis det går godt, så har jeg en måned, hvor jeg kan hellige mig kamptræning og være nogenlunde i form til VM, siger Mark O. Madsen.

Først om to uger kan den 22-årige bryder begynde at styrketræne, mens han må vente frem til slutningen af august, før han kan tage de første brydetag på træningsmåtten.

- Fysikken kan jeg holde nogenlunde ved lige med styrke- og konditionstræning. Der, hvor jeg virkelig bliver sat tilbage er i kamp- og tekniktræningen. Følingen sidder på rygraden, og når man er væk i tre måneder, så bliver man sat tilbage kampmæssigt, fortsætter Mark O. Madsen.

Den 74 kilo tunge bryder døjede allerede forud for VM sidste år i Kina med skuldersmerterne, og eftersom der ikke var tegn på bedring, valgte han af hensyn til sin OL-deltagelse at gennemgå operationen. Mark O. Madsen kan med en god præstation ved VM sikre sig adgang til OL. Derudover kan han også kæmpe udtagelsen hjem ved en række stævner i løbet af de første måneder af 2008.