Også strejke i daginstitutioner

Selvom pædagogernes fagforening har indgået forlig, så kommer strejken alligevel til at ramme børnefamilier i Guldborgsund Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu troede børnefamilierne lige, at strejken på deres dagsinstution var afblæst, da pædagogernes fagforening BUPL indgik forlig om lønnen.

Men på onsdag går pædagogmedhjælperne i Guldborgsund Kommune i strejke. De er nemlig organiseret i fagforeningen FOA, og går derfor i strejke sammen med blandt andre social-. og sundhedsassistenterne.

- Vi kommer til at mangle folk 189 timer ugentligt, fortæller leder af Børnehuset Nordstjernen i Nykøbing Falster, Bodil Delsvik.

Seks ud af Børnehusets 24 ansatte går i strejke på onsdag - så ledelsen har lavet en nødplan.

- Fra på onsdag har vi reduceret åbningstid. Det betyder, at vi har åbent fra klokken 7.30 til klokken 15. Det er en reduktion på to en halv time, forklarer Bodil Delsvik.

Indtil videre vil Børnehuset Nordstjernen lukke tidligere frem til næste uge, hvor ledelsen så vil tage stilling til, om der er behov for yderligere stramninger.

I Syd- og Vestsjælland har FOA udvalgt 200 pædagogmedhjælpere til at strejke. De arbejder alle sammen i Guldborgsund Kommune.

Læs meget mere om konklikten her:
Konflikt 2008