Nyt navn til kunstmuseum

Storstrøms Kunstmuseum i Maribo skifter fra 1. oktober navn til Fuglsang Kunstmuseum

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra 1. oktober 2007 vil der være et nyt navn være at finde i det danske museumslandskab.

Det nuværende Storstrøms Kunstmuseum i Maribo officielt navn til Fuglsang Kunstmuseum. Museets administration, bibliotek, arkiver og kunstsamlinger er undervejs med flytning og ultimo januar 2008 indvies den ny museumsbygning ved godset Fuglsang på det østligste Lolland. I forbindelse med navneændringen er museets nuværende leder, Anne Højer Petersen, udnævnt til museumsdirektør.

 

Fuglsang Kunstmuseums ny bygning ligger på en grund stillet til rådighed af Det Classenske Fideicommis, og byggeriet er finansieret af fonden Realdania, EU's Mål 2-midler, kommunerne på Lolland og Falster samt det tidligere Storstrøms Amt. Huset er tegnet af den anerkendte engelske arkitekt Tony Fretton, som på raffineret vis knytter arkitekturen an til såvel den eksisterende herregårdsarkitektur som det omgivende godslandskab. Det ny navn: Fuglsang Kunstmuseum, lægger sig fint i forlængelse af dette, og signalerer trods sin ny tilstedeværelse samhørighed med stedet og dets lange, ærværdige kulturtradition.

 

Selvom de fysiske rammer først kan byde publikum velkommen i begyndelsen af det ny år, ønsker museet allerede nu at introducere og få stadfæstet brugen af det ny navn. I den kommende overgangsperiode mellem Maribo og Fuglsang ændres således alle kontaktoplysninger, herunder hjemmeside og mailadresser.