Ny Slagelse-nedtur i Champions League

Et amputeret Slagelse DT kunne lørdag ikke stille meget op overfor de russiske mestre fra Zvezda Zvenigorod og tabte sikkert med 20-27 i Champions League.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse DT er fortsat uden point i Champions League. Lørdag tabte holdet således hjemme til de stærke russiske mestre fra Zvezda Zvenigorod med 20-27. Der var aldrig tvivl om gæsternes sejr, og kampen igennem var spørgsmålet blot, hvor mange mål den skulle lyde på.

Slagelse DT var kun foran i kampens begyndelse ved stillingen 2-1, og matchede på ingen måde et russisk hold med fire verdensmestre i truppen under ledelse af landstræner Evgeny Trefilov.

Hjemmeholdet stillede op uden stamspillerne Emiliya Turey, Ana Batinic, Line Hougaard og Anne Loft, der var skadede, og den norske målvogter Cecilie Leganger stod kun lejlighedsvis på mål efter sin nylige operation for blindtarmsbetændelse. Det lagde en voldsom dæmper på Slagelse DT's muligheder kampen igennem.

Af nød blev fløjspilleren Maja Savic benyttet som venstre back og stregspilleren Mette Melgaard som playmaker uden, at det dog var en overvældende succes.

I offensiven havde hjemmeholdet store problemer med at gennembryde den russiske forsvarsmur anført af tometerkvinden Elena Polenova. Forsøgene på at spille det russiske forsvar tyndt lykkedes sjældent, og allerede ved pausen var holdet bagud med 9-16.

Forud for opgøret havde der været megen snak om Slagelse DT's hidtidige indsat i den europæiske turnering og i den hjemlige liga, hvor det onsdag blev til et ydmygende 21-måls-nederlag til SK Århus. Men selvom holdet kom bagud - og træner Anja Andersen har slået fast, at Champions League bliver nedprioriteret - blev der ikke slået op i banen.

I anden halvleg satte Zvezda Zvenigorod tempoet voldsomt ned, og Anja Andersens tropper blev ved med at løbe kontraer og holdt dermed nederlaget nede på syv mål i en kamp, der samtidig var den sidste hjemmekamp i Champions League for Slagelse DT under ledelse af Anja Andersen.

Med sejren lægger russerne maksimalt pres på Viborg HK i kampen om at tage den sidste af de to pladser, som giver adgang til semifinalen. Meget tyder på, at storklubben Hypo Niederösterreich allerede har sat sig på den ene.

ritzau