Ny sag gav somalier halv straf

Somalisk mand fik halveret sin fængselsstraf for forsøg på manddrab i Nykøbing Falster forrige år, da Østre Landsret behandlede samme sag igen med nye nævninge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var en klækkelig rabat til somalieren Dheel Abdirahman Hussein, da der for anden gang faldt dom i hans sag ved Østre Landsret tirsdag.

I december blev han idømt seks års fængsel og udvisning for at have knivstukket en mand i ansigtet og halsen i Nykøbing Falster, men da nævningene var færdige, lød dommen på tre års fængsel.

Udvisningen stod dog ved magt.

- Det var en stor overraskelse med den lavere fængselsstraf, fordi der jo er tale om den samme bevisførelse som i sagen, hvor han fik seks år, siger anklager i sagen Line Scharf.

Sagen gik om i landsretten, fordi en af landsretsdommerne i den første udgave viste sig at være inhabil. Han havde tidligere forlænget en varetægtsfængsling af den dømte, og det må en dommer ikke ifølge retsplejeloven.

De nye nævninge fandt ikke som de tidligere grundlag for at dømme Dheel Abdirahman Hussein for forsøg på manddrab, men derimod for grov vold. Retsformanden havde ellers i sin retsbelæring af nævningene anbefalet, at Hussein skulle dømmes for forsøg på manddrab.

Trods den lavere straf ankede den dømte straks til Højesteret i håbet om at få omstødt udvisningsdommen.