Ny nabohjælp gør livet surt for tyven

Naboor.dk er en moderne form for landsdækkende nabohjælp via internettet - og den er gratis. Specielt Vordingborg har taget den nye onlinetjeneste til sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Grundejerforeningen Valhal ligger i Vordingborg, og beboerne er vilde med den nye nabohjælp. Mere end 60 procent af medlemmerne er med i systemet, og den interesse gør Vordingborg til byen med flest brugere.

Via hjemmesiden Naboor.dk kan alle og enhver oprette et lukket netværk med sine naboer og venner, og når man f. eks. tager på ferie, får naboerne en sms om, at de skal holde øje med huset.

- Når jeg tager på ferie, så skriver jeg ind i systemet, hvornår jeg er væk. Mine naboer får så automatisk besked, og de tager så en runde omkring huset, putter lidt affald i skraldespanden og parkerer en bil i indkørslen. Jeg får så på mit feriested en sms om at alt er i orden, siger Jesper Sandbirk, formanden for grundejerforeningen Valhal i Vordingborg.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi hilser den nye nabohjælp velkommen. Og i følge kriminalassistent Peter Anker Nielsen er systemet endnu mere effektivt end den klassiske nabohjælp, hvor man går rundt til naboerne og laver sine ferie-aftaler.

- Jeg tror, vi kan nedbringe kriminaliteten med helt op til 25-30 procent, hvis systemet bliver populært hos brugerne, siger han.