Ny jernbanelinje splitter Venstre

Venstre i københavnsk forstadskommune appellerer til folkelig modstand mod planerne om en jernbanelinje fra København til Ringsted over Køge. Den store bekymring er støjen fra den nye jernbane,

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politikerne i det østlige Sjælland er langt fra enige om, hvordan fremtidens infrastruktur skal se ud, når det handler om et ekstra jernbanespor fra Ringsted til København, og uenigheden er markant indenfor de enkelte partier.

Venstre i den københavnske forstadskommune Solrød appellerer ifølge Dagbladet nu direkte til folkelig modstand mod projektet, og det sker som optakt til dagens borgermøde om jernbaneprojektet, der foregår på det lokale gymnasium.

Jernbanen skal placeres i området vest for Køge Bugt Motorvejen, og Venstre i Solrød med borgmester Niels Hörup i spidsen frygter støjen og konsekvensen for de fredede og bevaringsværdige arealer i kommunen.

Derfor opfordrer partiet til, at alle står sammen om at bremse jernbanen

Lidt længere mod syd er holdningen i Venstre direkte modsat.

- Vi må konstatere, at det her ser vi ikke ens på, og i Køge synes vi i Venstre, at en nybygningsløsning er en god idé, og de første redegørelser viser også, at det samfundsmæssigt er den bedste investering, siger Jørgen Mikkelsen, der er Venstres gruppeformand i Køge byråd.