Ny forsøgsordning træder i kraft – skal lokke flere fodterapeuter til regionen

For bedre at kunne sikre lige muligheder for sundhed i regionen, bliver en ny ordning for fodterapeuter nu indført.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag trådte en ny ordning for fodterapeuter i kraft i Region Sjælland.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Håbet er, at ordningen vil trække flere fodterapeuter til området og dermed sikre, at de borgere, der er afhængige af fodterapi, også har ordentlig adgang til dem.

- Vi vil gerne have flere fodterapeuter til regionen. Især de steder, hvor der er langt mellem klinikkerne. Det er især vigtigt for de af vores borgere, der har diabetes og derfor er afhængige af let adgang til fodterapi, siger Anders Koefoed (V), der er formand for Samarbejdsudvalget for Fodterapi i Region Sjælland, i pressemeddelelsen.

Løber frem til 2023

Konkret betyder ordningen, at det bliver lettere for fodterapeuter, der ønsker at slå sig ned i Region Sjælland, at søge om at få et ydernummer. Det er det nummer, som privatpraktiserende sundhedspersoner bliver tildelt, når de yder behandlinger inden for den offentlige sygesikring.

Derudover vil den nye ordning også gøre det lettere for eksisterende fodklinikker at udvide deres praksisser. En klinik får blandt andet mulighed for at ansætte op til seks behandlende medhjælpere, uden at det medfører et loft over klinikkens omsætning.

Den nye ordning falder i rigtig god jord hos foreningen Danske Fodterapeuter.

- Det er afgørende for forebyggelsen, at tilgængeligheden er god, og fodterapeuter har kapacitet nok til at behandle borgerne efter behov. Med den nye model, som regionen har indført, kan vi løfte opgaven meget bedre, siger formand Tina Christensen i meddelelsen.

Der er tale om en forsøgsordning, som ind til videre løber frem til 2023.