Ny debat om rute 21

Landevej 21 mellem Holbæk og Vig skal bygges om. Men transportministeren vil ikke love, at ombygningen kommer til at følge Vejdirektoratets seneste anbefalinger for, hvordan man bygger en sikker motortrafikvej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Udformningen af rute 21 mellem Holbæk og Vig er igen til politisk diskussion efter et noget uklar udmelding fra transportminister Carina Christensen.

Transportministeren skriver i et svar til Thomas Adelskov (Soc.dem.), at Vejdirektoratet fortsat er i færd med at overveje at lave vejreglerne om. Derfor vil hun endnu ikke garantere, at rute 21 bliver lavet med to vejbaner i begge retninger og autoværn i midten, som Vejdirektoratet ellers har nævnt som det nyeste sikkerhedskrav til en motortrafikvej.

Anlæggelsen af motortrafikvejen mellem Holbæk og Vig er sat i gang efter en lov fra 1999, og her var der andre regler.

- Det kan vi ikke bruge til noget. Det er jo tosset at lave noget der ikke lever op til de seneste sikkerhedskrav, siger Thomas Adelskov (Soc.dem.), der er medlem af trafikudvalget på Christiansborg.

I regeringspartiet Venstre kan man dog godt forstå ministeren.

- Hun kan ikke skrive andet på nuværende tidspunkt, hvis ministeriet ikke har fået et endegyldigt svar fra Vejdirektoratet. Men når de vender tilbage til hende, så forventer jeg da, at vores projekt omkring rute 21 bliver opdateret, siger Jacob Jensen fra Venstre, som også sidder med i trafikudvalget.

Lokalt frygter man også, at sikkerheden på rute 21 vil være forældet inden den står færdig.

- Allerede når man overvejer at lave vejreglerne om, burde man ikke anlægge vej efter de gamle regler, siger borgmester i Odsherred, Finn Madsen (Soc.dem.)