Nu skal hunden have sele på

Først skulle vi selv lære det, så skulle børnene, og nu skal også vores hund til at spænde selen. Det kan nemlig være rigtig farligt, hvis Fido får lov at rende løs i bilen, mens vi kører.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Du gik måske lige og troede, at din bil var sikker nok med sine airbags og sikkerhedsseler, men for de firbenede er det ikke nok.

- Der er rigtig mange mennesker, der kører rundt med deres hunde i bilen uden at den er spændt fast, siger adfærdskonsulent Liselotte Christensen fra Dansk Kennel Klub.

Det kan nemlig være rigtig farligt, hvis din hund får lov at sidde løst i bilen.

Hos FDM har man fået lavet en såkaldt crashtest, der viser hvordan en løs hund i bilen kan skade sig selv og sin ejer i tilfælde af en ulykke.

- Hvis man kører med 50 kilometer i timen, så forøges hundens vægt altså med 10 gange, og så kan den virkelig gøre skade - både på sig selv og på føreren af bilen, siger afdelingsleder, Jørgen Jørgensen fra FDM.

Og hvis ikke der er plads i bilen eller på budgettet til et bur, ja så kan man altså nu klare sig med langt mindre. En hundesele koster helt ned til 70 kr.

Endnu en sikkerhedsforanstaltning i rækken - men kan man få hundeejerne med på vognen?

- Ja, problemet er så bare, hvordan jeg får den på. Men det må så komme an på en prøve, siger hundejer Anette Thorshøj fra Store Torøje.