¨

Nonbo: Kommuner skal samle rockersager

Foto: TV ØST

Der er brug for, at kommunerne samler erfaringer i rockersager og sender dem til Christiansborg, mener folketingsmedlem Karsten Nonbo (V) fra Næstved.

Kommunerne skal råbe Christiansborgpolitikerne op med deres erfaringer i rockersager. Det mener Karsten Nonbo (V), der selv er medlem af Folketinget og sidder i byrådet i Næstved.

Hans hjemkommune har den seneste tid være plaget af flere rockeropgør. Senest natten til mandag, hvor en 22-årig mand med relationer til rockergruppen Westside Nation blev dræbt, og der blev skudt ind i en lejlighed på Kornbakken, hvor tilfældige uden nogen relation til rockermiljøet bor.

Kigges efter i sømmene

Karsten Nonbo mener, at kommunerne i første omgang skal sørge for at gøre livet surt for rockerne ved at gå dem efter i sømmene. Blandt andet i forhold til om de opfylder kravene for de offentlige ydelser, de modtager, hvis det er tilfældet, og over for reglerne omkring byggeri på grunden.

- Vi ved, at mange af de her bandemedlemmer er på overførselsindkomster, og det kan ikke være rigtigt, at de skal have penge fra staten og samtidig køre rundt i store biler. Samtidig skal vi ikke tolerere, at de bygger store mure omkring deres ejendomme, og så er der brug for, at vi får kommunerne til at samle erfaringerne med rockerne sammen og giver dem videre til Christiansborg, så lovgivningen eventuelt kan blive ændret, siger Nonbo til TV2 ØST.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App