Nødpasning af børn fra mandag

Lokale erhvervsdrivende og forældre fra Sorø er gået sammen om en nødløsning for de strejkeramte forældre, der står uden børnepasning fra mandag morgen, når dagplejerne går i strejke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alene her i regionen vil omkring 550 dagplejere i Holbæk, Sorø og Faxe kommuner strejke fra mandag morgen.

Det betyder at op mod 2500 børn mangler et sted at blive passet, foruden de børn, der allerede er ramt af strejken. 

Det har fået ti erhvervsfolk fra Sorø til at tænke kreativt. Helle Fluegel fra Bestevents har stille lokaler til rådighed for børnene. Lokalerne ligger i den gamle Kindertofte Skole, der ligger ud til landevejen mellem Slagelse og Sorø. I dag fungerer skolen som eventcenter, men Helle Fluegel tøvede ikke med at stille nogle af lokalerne til rådighed.

- En lokal, Carsten Sabransky, kontaktede mig og spurgte, om jeg ville være med på ideen om et nødpasningstilbud. Og det var jeg da selvfølgelig, siger Helle Fluegel til TV2 ØST. Helle Fluegel kan kontaktes på telefon 40729232, hvis man vil melde sit barn til den alternative pasningsordning.

Den gamle Kindertofte Skole åbner for børnepasningen på mandag morgen klokken 7. Her vil der være 8-10 frivillige forældre til at tage imod børnene.

Saftevand og legetøj
Helle Fluegel og Carsten Sabransky har haft travlt med at ringe rundt i dag. Det er nemlig ikke nok kun at stille lokaler til rådighed. Børnene skal jo også have noget at spise, drikke og lege med.

- Jeg har taget kontakt til flere af de lokale erhvervsdrivende, som har lovet at støtte initiativet. Legekæden i Sorø kommer med legetøj, Superbest kommer med en stor frugtkurv og Kaj Andersen, der selv er bedstefar til børnebørn i strejkefare, har lovet at komme med saftevand, siger Helle Fluegel.

Er der andre der hjælper?
Kender du andre steder, hvor børnene kan blive passet, når dagplejestrejken går igang? Så tip redaktionen: Send mail