Nødberedskab under pædagogstrejke

Kalundborg opretter nødberedskab, mens alle institutioner lukker i regionens anden berørte kommune - Guldborgsund

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når pædagogerne strejker fra mandag rammer det her i regionen kommunerne Guldborgsund og Kalundborg - men forældrene i de to kommuner bliver ikke ramt lige hårdt.

I Kalundborg bliver der nemlig oprettet nødpasning, mens alle institutioner vil være lukkede i Guldborgsund.

Kalundborgs konstituerede kommunaldirektør Per Bjørn Hansen oplyser, at KL giver mulighed for at der fortsat kan være børn på de institutioner, hvor et stort antal pædagogmedhjælpere er beskæftigede, fordi medhjælperne ikke går i strejke.

Det er dog endnu uklart hvilke institutioner i Kalundborg, der lukker fuldstændigt og hvilke, som vil køre videre i et vist omfang - og kommunen opfordrer forældrene til at følge udviklingen fra dag til dag på deres respektive institution.

I Guldborgsund tilbyder man ikke pasning i begrænset omfang. Dette lader sig ikke gøre fordi cheferne på kommunens institutioner er medlemmer af BUPL og derfor også går i strejke mandag, oplyser Torben Ploug, der er chef for kommunens børne-unge område.

Guldborgsund var i øvrigt også ramt under pædagogmedhjælpernes strejke, og forældrene i denne kommune vil altså nu blive ramt for anden gang.