Nemt at sætte livet på spil

Mange unge under 16 år sætter livet på spil med op til 100 kilometer i timen. Det er nemlig ikke særlig svært at gøre sin knallert lynende hurtig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er faktisk ikke længere væk end et klik på musen eller en tur i byen, hvis man vil tune sin knallert. Udstyret kan købes lovligt på internettet og i forretningerne, for det bliver nemlig først ulovligt i det øjeblik, det bliver monteret på knallerten.

- Jeg synes, at det er forkasteligt, at forretningerne tænker mere på profit og på at få penge i kassen, når de sælger det her udstyr, end de tænker på, hvad konsekvensen kan være, hvis de unge bruger det på deres knallerter, siger Erik Mather, vicepolitikommissær, Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Tuningsudstyret kan forholdsvist nemt monteres på knallerten, og det er noget, som politiet ser en stigende tendens til.

- Det mest rystende er, at det er så nemt at montere. De unge forstår ikke, hvor farligt, det kan være både for dem selv og for andre, siger Søren Peter Jørgensen, politiassistent, Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Formand for Færdselssikkerhedskommissionen og medlem af Folketingets Retsudvalg Karsten Nonbo mener ikke, at det vil hjælpe noget med et forbud mod salg af tuningsudstyr. Han mener i stedet, at det er op til de forretningsdrivendes moral, om de vil sælge udstyret, og ikke mindst op til de unges forældre at holde styr på deres børn.