Nej til indgreb

Otte uger med konflikt er nok! Sådan lyder udmeldingen fra formanden for Region Sjælland. Sammen med andre regionsformænd, opfordrer han nu regering og folketinget til at komme på banen - med et indgreb. Men det forslag får en kold skulder

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Landets sygehuse, fungerer men på nødblus. Den løsning der igen skal få sygehushjulene til at snurre optimalt - ligger ikke lige for. Regionerne forhandlingsleder i spillet om mere løn til sygeplejepersonalet, Kristian Ebbensgaard (Venstre), formand for Region Sjælland, mener ikke længere forhandling er en løsning:

-  den lønremme der er til rådighed, den er ikke nok til at slutte strejken, og derfor er           min udmelding, at folketinget og regeringen må forberede sig på, og forholde sig til, hvordan vi kan slutte den konflikt her.

Så vidt Kristian Ebbensgaard, men regeringen vil ikke gribe ind. Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (Kons.) siger i dag til TV2ØST:

- hvis konflikten ikke kan løses af parterne, ja så har der i danmark været en tradition for at regeringen muligvis har grebet ind,  men der er vi ikke endnu.

Formanden for folketingets sundhedsudvalg, Peben Rudiensgård (Venstre), har heller ikke tænkt sig at tale FOR et indgreb:

-det duer jo ikke at man bare siger " nu kan vi ikke klare det her mere, nu må "big brother" komme og løse problemet.

Kristian Ebbensgård har ikke en af de berømte kaniner i tasken, og partikollegerne på christiansborg vil ikke hjælpe, så han siger:

- jeg har skabt mulighederne for at man kan lave en god aftale, men jeg er ikke i stand til og give større beløb end det folketinget og regeringen ønsker vi skal.