Nakskov-skib kapret af pirater

Dansk rederidirektør bekræfter, at fragtskibet Danica White er kapret ud for Afrikas Horn med fem besætningsmedlemmer om bord.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Rederidirektør Jørgen Folmer fra rederiet H. Folmer & Co. bekræftede lørdag aften over for Ritzau, at rederiets fragtskib Danica White er blevet kapret af ukendte gerningsmænd ud for Afrikas Horn på den østafrikanske kyst.

Skibet har fem besætningsmedlemmer, alle danske, om bord. Med hjælp fra Rigspolitiet var Jørgen Folmer, der opholder sig i Polen, lørdag aften i færd med at underrette de pårørende.

Danica White var på vej til Mombassa i Kenya med en last af entreprenør-materiel, og sent fredag befandt skibet sig på en position 240 sømil fra kysten.

Det danske rederi blev lørdag ringet op af et fransk flådefartøj, der havde været i kontakt med skibet og fået at vide, at det havde kurs mod Somalias hovedstad, Mogadishu.  Desuden havde det tre små både på slæb, og det var franskmændenes indtryk, at der var bevæbnede folk om bord.

Det har ikke været muligt for H. Folmer & Co. at få kontakt med besætningen.

- Vi aftalte med det franske fartøj, at de skulle prøve at stoppe vores skib. Men fartøjets kaptajn fik ordre om, at han ikke måtte følge Danica White ind i somalisk territorialfarvand, oplyser Jørgen Folmer.

Farvandet ud for denne del af Afrikas østkyst er "berygtet", fordi der her jævnligt foregår kapringer og piratvirksomhed.

Rederiet H. Folmer & Co har adresse i København, men Danica White er hjemmehørende i Nakskov.