Nakskov politi flyttes

En del af Nakskovs betjente skal flytte til Nykøbing Falster. Det blev besluttet i dag pga. besparelser på fire mio. kr. i Sydsjælland og Lolland Falsters politi. Men det vil Vestlollands borgere ikke finde sig i.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Udflytning af betjente kan ikke accepteres. Det slår talsmanden for 2000 lollænder i foreningen Nærsamfund fast i dag.

- Det vil jo betyde, at så bliver betjeningen ringere og det bliver måske også sværere at få fat i politiet, når de er længere væk. Så det er en stor forringelse, siger Leo Pedersen, talsmand for foreningen Nærsamfund. 

Det er kriminalassistent Linda Sommer enig i. Når betjentene skal køre fra Nykøbing Falster, så bliver det ikke nødvendigvis dem, der kender Nakskov, som bliver sendt på opgaver her.

- Vi kommer til at mangle nogle lokale politifolk, der har et rigtig godt kendskab til hvem, der laver tyveri og vold og narkokriminalitet her, så vi på forhånd kan være på forkant med, hvem der laver tingene herovre, siger Kriminalassistent Linda Sommer.

Men politiledelsen mener ikke, at borgerne har noget at bekymre sig om.

- Det er absolut ikke hensigten, at der kommer til at køre færre patruljevogne i Lolland kommune, det kan jeg godt garantere her, siger Lars Harvest, Chefpolitiinspektør, Sydsjælland og Lolland Falsters Politi.

Men betjentenes erfaring med Nakskov kan han ikke garantere.

Hvor mange af betjentene fra Nakskov, der skal køre ud fra Nykøbing Falster er endnu ikke bestemt.

Beslutningen er faldet lige netop på Nakskov station, fordi de har sværest ved at rekrutere folk.

- Det er rigtigt, at det er svært at rekrutere folk til Nakskov, men derfor er der behov for at have Politi alligevel, siger Linda Sommer.  

Det problem må man betale sig fra, mener hun. Nu vil foreningen Nærsamfund kontakte Politidirektøren med en opfordring.

- Prøv at gå den anden vej, lav besparelser, hvor der bor mange mennekser og så sørg for, at der er en god service i yderområerne, siger Leo Pedersen.

Nærsamfundet har indtil 1. maj til at påvirke politiledelsen, her træder den nye ordning i kraft.

I morgen vil 18-20 betjente fra Nakskov politi melde sig syge i protest mod politiledelsens beslutning.