Næstved mangler 96 millioner

Næstved Kommunens budget for 2008 vakler. Der mangler mindst 96 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er overraskende store udgifter til ældreområdet, udsatte børn og underskuddet i år på 50 millioner, der får budgetten til at se rødt. I alt er der et underskud på 96 millioner kroner i budgettet for 2008.

- Det er kolossalt svært, at få budgettet til at hænge sammen. Der var ubehagelige overraskelser i den ny kommune, som vi ikke var klar over. Vi har overtaget specialundervisning af børn fra amtet, og anbringelse af børn udenfor hjemmet er også blandt de tunge områder. Desuden har ældreområdet overrasket. Der er visiteret flere timer, end vi havde regnet med, siger borgmester Henning Jensen (Soc.dem.) til Sjællandske.

Netop børn og ældre er blandt de områder, som er foreslået i et nyt sparekatalog, men borgmesteren understreger, at der ikke kan rokkes ved den grundlæggende pleje.

Økonomiudvalget skal nu se på forslaget til besparelser, som derefter tages op i byrådet.

Borgmester Henning Jensen (Soc.dem.) er forberedt på, at det bliver svært at skabe enighed, men det skal der være senest på byrådsmødet 8. oktober.

- Vi skal have de 96 millioner til at forsvinde på en realistisk og ordentlig måde. Der er ingen gaver, og ingen hjælp at hente. Alt er i spil. Både besparelser og skattestigninger, siger Henning Jensen til Sjællandske.