¨

Næstved Kommunes Amy-ekspert har aldrig mødt hende

Foto: TV ØST

Eksperten, der er ledende rådgiver for Næstved Kommune om pigen Amy, har aldrig selv talt med hende.

Den psykolog, som Næstved Kommune bruger som sin vigtige rådgiver i sagen om Amy, har aldrig selv mødt hende.

Det skriver Politiken torsdag.

Amy blev undersøgt af en anden psykolog, som i en skriftlig redegørelse, Politiken har haft adgang til, konkluderer, at Amy bør blive i plejefamilien.

Men den anbefaling bliver omgjort, efter at kommunen har indhentet rådgivning hos Ken Rasmussen, som er ansat som 'fagledende psykolog' ved en af kommunens egne døgninstitutioner, Elvergården, en specialinstitution for børn med omfattende udviklings-, relations- og tilknytningsforstyrrelser.

Kommunen mener således, at de i Ken Rasmussen har en ekspert med specialviden om Amys problemer. Han vurderer - uden at kende plejeforældrene Hanne og Ole Keller - at de mangler ressourcer til at hjælpe Amy. Hun har brug for at være på et opholdssted, hvor der er et mere "distanceret og professionelt" forhold til de voksne, der omgiver hende.

Børne- og kulturchef i Næstved Kommune Per B. Christensen siger til Politiken:

- Nej, Ken Rasmussen har ikke mødt Amy, og det er heller ikke praksis. Men han har på baggrund af den psykologiske undersøgelse - som er foretaget af en meget kompetent psykolog - og interne møder rådgivet i sagen, siger han.

Politiken har bl.a. spurgt autoriseret klinisk psykolog Bo Hejlskov Elvén, som er ekspert i børn med udviklingsforstyrrelser og rådgiver for kommuner i hele Norden omkring anbragte børn, hvad han mener om fremgangsmåden.

- Selvfølgelig kan du ikke lave en vurdering af en person, du ikke har mødt. Du kan kun give en mundtlig vejledning, men når den ikke foreligger på skrift og er underskrevet af psykologen, står han ikke til ansvar for sine holdninger, siger Bo Hejlskov Elvén til Politiken.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App