Næstved får specialsygehus

Frem mod 2020 skal Næstved Sygehus omdannes fra et akutsygehus til et specialsygehus, og det betyder bl.a. større fokus på planlagte kirurgiske behandlinger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Sygehus står over for store forandringer.

I forbindelse med sygehusplanen fra 2010 er det i regionsrådet nemlig blevet besluttet, at sygehuset i fremtiden skal tage form som specialsygehus.

Som et led i sygehusstrukturen skal Næstved Sygehus derfor fremover have større fokus på planlagte operationer, hvor patienterne samtidig får mulighed for at komme hjem samme dag, som de er blevet behandlet. 

- Der vil fortsat være fuld aktivitet på Næstved Sygehus, og nu skal vi i gang med at lave nogle omrokeringer, så vi kan få det nye sygehus klar, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk (V).

Overvejende tilfreds

Foruden de planlagte operationer kommer sygehuset blandt andet til at tage hånd om områder som smertebehandling, genoptræning og diagnostik, mens man også udvider den nuværende stråleterapi til patienterne.

Desuden får Næstved mulighed for at beholde skadestuen, som den ser ud i dag, og det – og de andre tiltag – er borgmester Carsten Rasmussen (S) overvejende tilfreds med.

- Det havde selvfølgelig været bedst, hvis vi havde fået et akutsygehus, men Næstved Sygehus lukker ikke og vil derfor ikke stå tomt, og der vil stadig være mange, der har deres daglige gang både som patient og ansat, og det er positivt, siger han.

Region Sjælland arbejder på at have indført sygehusstrukturen i løbet af 2017 og 2018.