Nægter sig skyldige i hjemmerøveri

Dommer varetægtsfængslede fredag to mænd, der menes at stå bag groft hjemmerøveri i Rørvig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To mænd på 24 og 28 år nægter sig skyldige i et groft hjemmerøveri, som blev begået den 8. januar mod en skibsreder i dennes hjem i Rørvig. Mændene blev fredag fremstillet i et lukket grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire dage, oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

- De få antal dage skyldes, at de andre fængslede i sagen skal fremstilles igen den 29. januar. Så vil vi fremstille alle fire gerningsmænd på en gang igen, forklarer han.

Under røveriet i Rørvig blev husets 49-årige, velhavende ejer truet med knive. Han måtte aflevere bl.a. kontanter, kreditkort og et dyrt ur, hvorefter han blev bagbundet med strips, smidt ud på badeværelset og låst inde.

Efter et kvarter lykkedes det ham at komme fri og kravle ud gennem vinduet i badeværelset og slå alarm.

Ifølge politiets teori har der været fem personer indblandet i røveriet. Tre af de fængslede sigtes for selve røveriet, mens den fjerde sigtes for medvirken, da han formentlig har kørt flugtbilen. En femte person er ligeledes sigtet for medvirken, men hans rolle er noget usikker, og han er derfor ikke varetægtsfængslet.

De to mænd på 24 og 28 år gemte sig i flere uger for politiet, men blev afsløret torsdag i et sommerhus i Odsherred.