Mulig konflikt kommer bag på forældre

Alle daginstitutioner i Kalundborg og Guldborgsund kommuner skal strejke, hvis deres fagforening og kommunerne ikke bliver enige i morgen. Det overrasker mange.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Strejke i næste uge?? Det vidste jeg ikke. Sådan lød svaret fra alle de forældre TV2 ØST talte med i dag i institutionen Bulderby i Kalundborg.

Men i morgen mødes pædagogernes fagforening BUPL med Kommunernes Landsforening til en sidste vals i forligsinstitutionen. Og inden mødet har BUPL's hovedbestyrelse taget stilling til, om man vil acceptere KL's lønudspil eller ej. 

- Der kan selvfølgelig altid ske mindre ting i forligsinstitutionen, men når vi møder op klokken 17 i morgen, så ved vi om vi skal strejke eller ej, siger formanden for BUPL Henning Pedersen til TV2 ØST i dag.

- Det kan gå begge veje. Vi er ikke forfærdeligt langt fra hinanden, men der skal justeringer til på lønnen ellers strejker vi, siger Henning Pedersen.

Og selvom forældrene er overrasket over den mulige og snarlige lukning, så er der opbakning til pædagogerne.

- De bliver alt for dårligt betalt, så jeg forstår godt de vil strejke - hvis det er det de vil, siger Tina Nielsen, der er mor til Mark på 6 år.

Læs meget mere om konklikten her:
Konflikt 2008