¨

Motorlarm i Vordingborg og Næstved

Foto: TV ØST

Borgere, der bor tæt på Næstved eller Vordingborg station, gør klogt i at anskaffe sig ørepropper. Her må DSB nemlig nu parkere alle de tog, der normalt holder på Københavns Hovedbanegård.

Det igangværende sporarbejde af Københavns Hovedbanegård og reparationer på Storstrømsbroen, betyder, at DSB ikke har den plads til at parkere lokomotiver og togvogne, som de normalt har.

DSB har derfor været nødt til at være kreative, når det gælder om at finde parkeringspladser til togene. Derfor vil der fra i nat og til og med lørdag formiddag holde tog på Næstved station og Vordingborg station.

 - Problemet er, at der på de to stationer ikke er mulighed for at sætte strøm til togene, så man kan slukke dieselmotorerne, som vi normalt gør. Det er meget vigtigt, at der hele tiden er en energikilde tilsluttet togene, fordi togets batteri ikke kan holde en hel nat, hvor vognene skal holdes frostfri. Derfor er der ingen anden mulighed end at lade togets dieselmotorer køre hele natten, siger Afdelingsleder i Korrigeringscenteret, Claus Kirchoff, i en pressemeddelelse.

I Næstved bliver togene parkeret længst muligt væk fra nærmeste nabo, men i Vordingborg er der kun ét sted man kan parkere. Af hensyn til sikkerheden og personalet samt for at forstyrre trafikken mindst muligt, er det vigtigt at togene bliver parkeret på baneterrænet i nærheden af stationerne.

DSB beklager de gener, det kan medføre.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App