¨

Misbrugt pige skal fortælle om sit helvede

Foto: TV ØST

Pigen, der flygtede og startede Brønderslevsagen, skal afhøres om de grove anklager mod sin far og stedmor.

Den 21-årige pige, der flygtede fra måneders fangenskab i et iskoldt loftsværelse og startede Brønderslevsagen, bliver afhørt i fredag morgen ved retten i Hjørring.

Retten har bestemt, at dørene skal lukkes, når hun skal afhøres om de gruopvækkende beskyldninger, hun har rettet mod sin far og stedmor.

Pigen har fortalt, hvordan hendes 41-årige far og 37-årige stedmor holdt hende indespærret i huset i Serritslev - uden lys og varme - indtil hun flygtede i begyndelse af 2010.

I et halvt år fik pigen ikke lov til at spise sammen med de øvrige i den store familie

Faren er anklaget for at have slået pigen jævnligt og tvunget hende og en yngre steddatter til sex.

Brønderslev-parret er tiltalt for omfattende vanrøgt af deres tilsammen ni børn i alderen to til 19 år, og i retten har de på skift beskyldt hinanden for at være hovedansvarlige. De kalder gensidigt hinanden for tikkende bomber.

- Hun var en god kone og meget kær. Men hun kunne også være ti-tyve gange værre end en tikkende bombe. Hun ville altid bestemme, forklarede faren forholdet til sin medtiltalte 37-årige kone.

Den 41-årige sydsjællandske mand afviste kategorisk under den daglange afhøring i retten, at han har misrøgtet eller sexmisbrugt nogen af sine børn.

Manden kræves idømt forvaring.

Under torsdagens afhøring sad kvinden forstenet og stirrede ned i bordet uden øjenkontakt med sin mand. På et tidspunkt fik hun lov at forlade retslokalet.

Nomadeægteparret fra Lolland, der via Skanderborg endte ved Brønderslev, vidste godt, at det hele ikke fungerede perfekt, når den ældste datter måtte tømme et tilstoppet toilet med en kop eller en spand.

Faren, der kun tog bad en gang om ugen, vidste også, at der ikke altid blev ryddet op, hvilket store billeder projiceret op på retssalens vægge i Hjørring afslørede på uhyggelig vis.

- Sengetøj. Det var ikke noget vi brugte, sagde faren.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App