¨

Minister så på oversvømmelser

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 3

Minister for landbruget Henrik Høegh (V) startede mandag valgkampen fra Falsters vandmasser. Landmændene havde indkaldt til krisemøde efter, at gentagende skybrud har sat deres marker under vand.

 

Mandag havde Bjarne Jakobsen indkaldt til krisemøde på Falster. Efter en weekend hvor et skybrud igen ramte Falster, er landmændene blevet endnu mere pressede. Derfor har han været med til at lave en arbejdsgruppe, der skal få politikerne til at hjælpe.

- Vi mener, at vi skal have mere vedligeholdelse, og vi kunne også tænke os, at der måske blev et beredskab, hvor der var flere, der kunne komme ud og køre i vandløbene, siger Bjarne Jakobsen, der er landmand i Nr. Ørslev.

Sommerens regn har gjort, at mange landmænds afgrøder står under vand. Bjarne Jakobsen regner med at tabe op mod én million på skaderne. Og ministeren er også klar til at hjælpe.

Vi vil se på, om det her er noget, man kan kalde en naturkatastrofe, fordi så er det selvfølgelig klart, at vi er nødt til at finde en model, hvor der er en hjælpende hånd, siger Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Henrik Høegh (V).

Og her er det så, at landmænd i vandkamp måske bliver til en minister i valgkamp.

- Det kan du kalde det, men jeg er nødt til at være realistisk. Vi er også startet på at se på, hvilke muligheder vi har for at hente hjælp fra EU, hvor der også er nogle katastrofe-fonde, siger Henrik Høegh (V).

På Falster håber de dog, at en lokal minister, der selv spiller med på holdet som landmand, holder sine løfter.

- Folketingspolitikere er ude i valgkamp. Der har vi nogle gange nogen, som lover lidt rigeligt, men vi mener, at vores lokalpolitikere har fokus på problemet, siger Bjarne Jakobsen.

02:06 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App