Minister forsøger at sløjfe jernbaneudbygning

Transportminister Carina Christensen (K) arbejder på at droppe undersøgelsen af et femte jernbanespor på Sjælland og gå direkte til nybygningsløsning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En udvidelse af jernbanekapaciteten mellem København og Ringsted skal ske ved at bygge en helt ny jernbane via Køge. Det mener De Konservative, og partiets transportminister, Carina Christensen, arbejder nu ifølge Ritzau  på at droppe en undersøgelse af alternativet til nybygningsløsningen over Køge. Alternativet er at udvide den nuværende strækning med et femte spor mellem Hvidovre og Høje Taastrup.
 

Et femte spor eller nybygning over Køge har været et spørgsmål, der har delt trafikpolitikerne i Folketinget i mange år. Derfor valgte den daværende transportminister Flemming Hansen (K) et kompromis, da han besluttede at undersøge begge muligheder. Venstre og Konservative har indgået et trafikforlig med Dansk Folkeparti og De Radikale, og det var ikke mindst DF og R, der pressede på for at få det femte spor undersøgt.

Men efter folketingsvalget har DF og R fået nye ordførere, og det har fået Carina Christensen til at øjne muligheden for kun at undersøge nybygningsløsningen over Køge.