Minister afviser ny Haslev-tilkørsel

Trafikminister Flemming Hansen afviser at mødes med Faxes borgmester Rene Tuekær, der vil have nordvendte motorvejsramper ved frakørsel 36 Bregentved. Behovet er der ikke, mener ministeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Langt færre end 5800 bilister ville køre nordpå ad tilkørsler ved Ny Ulsevej mellem Dalby og Rønnede, og det berettiger ikke en investering på 15-25 millioner kroner.

 

Trafikministeren afviser møde med Faxe-borgmester René Tuekær. Det skriver Dagbladet. Trafikminister Flemming Hansen (K) har i maj afvist at mødes med borgmester René Tuekær (Å) for at tale om nordvendte ramper ved til- og frakørsel 36 Bregentved på Sydmotorvejen. Behovet for ramperne er der ikke, lyder

vurderingen.

 

Vejdirektoratet, der har rådgivet ministeren i sagen, fortæller Dagbladet, at 1400 bilister kører mod nord fra

tilkørsel 35, og 4400 kører mod nord ved tilkørslen 37 i Rønnede. 2000 bilister, der kører mod syd, kører af ved afkørsel 35, og 4800 kører af ved Rønnede-afkørslen. Hvis bare nogle af de bilister ville vælge at køre til- og fra ved Ny Ulsevej midt mellem de to til- og frakørselsramper, ville det ikke berettige en investering på 15-25 millioner kroner til nye ramper.

 

René Tuekær er helt uenig i den vurdering.

 

- Vi har en stor tilflytning og masser af nybyggeri i det område af Haslev, hvor pendlere ville kunne få gavn af en tilkørsel ved Ny Ulsevej. Og så har erhvervslivet i mange år efterspurgt ramperne. For mig handler det om at kunne tilbyde en god service i kommunen, siger han.

 

Tuekær har nu sendt brev til kulturminister Brian Mikkelsen, Flemming Hansens partifælle, i håb om at Mikkelsen kan presse på for at få et møde med trafikministeren.

 

Det var ved Brian Mikkelsens besøg i Faxe 5. juni, at han selv nævnte over for Faxe-borgmesteren, at han nok skulle gøre, hvad han kunne for at få skaffet Tuekær et møde.