¨

Mindehøjtidelighed på efterskole

Foto: TV ØST

Lundby Efterskole er i sorg. Mandag mødtes lærere og elever i Gl. Lundby Kirke for at bede for deres venner.

"Vi husker dig som en helt. Du har en fantastisk lærer. En af de usædvanlige. Vores army. At ofre sit eget liv for andres er det største, man overhovedet kan gøre."

Brevet ligger ved siden af et kors af lys, en buket røde roser og en pose stjernemix.

Ordene er sidste farvel fra eleverne på Lundby Efterskole til en lærer, der efter alt at dømme mistede livet i sit forsøg på at redde flest mulige af skolens elever i land.

- Jeg kendte ham rigtig godt. Han var en helt. Han var der bare altid, han hjalp mig rigtig tit og var rigtig god at snakke med, når jeg var ked af det, siger Emilie Lorentzen, der var elev på Lundby Efterskole sidsre år.

Mandag eftermiddag mødtes hun og blandt andre skolens nuværende lærere og elever til en andagt i Gl. Lundby Kirke. Her blev Michael Jørgensen mindet, mens eleverne bad for deres syv kammerater, der fortsat ligger i koma efter den tragiske kæntringsulykke.

- Stemningen har været, som den nu engang er, når man har været ude for en tragisk oplevelse. De sidste par dage har været fyldt med sørgelige personer - inklusiv mig selv. Men nu er det heldigvis kun hvert 10. minut, jeg stiller mig over og græder.

Det siger Leo Iversen, der er lærer på Lundby Efterskole.

Den tragiske hændelse fandt sted fredag formiddag, hvor Michael Jørgensen kæntrede i en dragebåd i Præstø Fjord. Med i båden var en kvindelig lærer og 13 elever fra Lundby Efterskole, og sammen forsøgte de at slå en gammel efterskolerekord.

Enkelte formåede at svømme ind til land i det blot to grader varme vand, mens andre måtte give op. De syv unge, der ligger i koma, bliver forsøgt vækket senere i dag - Michael Jørgensen er her tre dage senere fortsat ikke fundet.

"Husker virkelig tydeligt, hvordan vi kunne få dig til at godkende rengøringen, når vi havde en pose stjernemix. Du får en stor gang roser som viser sorgen i vore hjerter. Og en sidste pose stjernemix". Sådan fortsætter eleverne i deres brev til efterskolelæreren.

- Du var noget helt specielt, og sådan vil du blive husket

/Ritzau/

Også på Facebook samles pårørende og personer, der er rørt af ulykken. Støttesiden kan du finde her:

Støtteside for efterskoleeleverne

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App