Millionunderskud i regionen – nu kommer FOA med en opfordring til politikerne

FOA kommer nu med en opfordring til politikerne, efter det er kommet frem, at Region Sjælland har millionunderskud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Man er nødt til at investere i medarbejderne i krisetider, så man også har dem på andre tider. Det skal være vores opfordring i den her sammenhæng.

Sådan lyder opfordringen fra Sigurd Gormsen, der er formand for det FOA-regionale samarbejde i Region Sjælland.

For Region Sjælland har et underskud i budgettet på 150 millioner kroner i år. Og samtidig skal regionen finde 157 millioner i næste års regnskab. Og det betyder efter alt at dømme, at der kommer afskedigelser.

quote Jeg synes, man skal investere i medarbejderne i stedet for at afskedige dem

Sigurd Gormsen, formand for det FOA-regionale samarbejde i Region Sjælland

Underskud endnu engang

- Vi har været her før, konstaterer Sigurd Gormsen.

Det er nemlig ikke første gang, at Region Sjælland er i økonomiske vanskeligheder. Tilbage i 2015 skulle regionen finde 280 millioner kroner i 2016-budgettet.

Og nu sker det igen.

- Vi kommer halvdelen af året ud med et godt budget, og pludselig så er der sket en masse overskridelser og så skal man til at lave besparelser. Og det er dybt utilfredsstillende. Selvfølgelig også for politikere, administrationen og sådan, men så sandelig også for de medarbejdere det nu går ud over, som nu skal løbe stærkere endnu en gang, siger Sigurd Gormsen. 

I modstid med overenskomsten

Hvad har I tænkt jer at gøre, for at det ikke sker et overenskomstsbrud i forbindelse med et her?

- Der er meldt ud også, at der ikke er penge til lokal løndannelse, og det er direkte i modstrid til overenskomstens bestemmelser. Så det følger vi i FOA meget tæt, og det vil vi gøre i sammen med de øvrige organisationer og sikre, at der selvfølgelig også bliver mulighed for at forhandle lokale løndannelser til vores medlemmer, siger Sigurd Gormsen.

Har du en opfordring til politikerne fremadrettet?

- Ja, jeg synes, man skal investere i medarbejderne i stedet for at afskedige dem, siger Sigurd Gormsen.

- Vi har rigtig mange gode kompetencer blandt vores regionalt ansatte. Så det er en helt forkert udvikling at sige, at nu kører vi det så stramt, så folk flygter fra jobbet.