Mere sex i folkekirken

Sex og sanser i den danske folkekirke. Det bliver helt sikkert et af temaerne i den forestående valgkamp om, hvem der skal være ny biskop for Roskilde Stift

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kirkerne i Roskilde Stift skal have ny biskop. Og står det til en af kandidaterne til posten, skal kirken lægge mere vægt på sex og sanser.

-Slår du op i vores nye salmebog, er der ikke en eneste af de formulerede bønner bag i salmebogen, hvor man gennnem bøn udtrykker håbet om, at ens seksualliv kan komme til fungere ordentligt sammen med sin partner. Det siger sognepræst Poul Joachim Stender, der er en af bispekandidaterne, når biskop Jan Lindhardt, Roskilde Stift, trækker sig tilbage i begyndelsen af det nye år.

En anden af bispekandidaterne bakker op om Poul Joachim Stenders forslag om, at der sættes mere focus på sex og sanser i den danske folkekirke.

-Vi skal være bedre til at tale om vores seksualitet, og vi skal være mere opmærksomme på, at seksualitet kræver tid, opmærksomhed og nærvær, siger provst Peter Fischer-Møller, Ringsted-Sorø Provsti.