Mere politi på vej i nattelivet

Et mere synligt politi skal skabe tryghed i natteliv og gøre livet surt for folk med voldstendenser

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mere synlighed i nattelivet - blandt andet gennem mere uniformeret patruljering - bliver en central del af politiets indsats i den nye specialpatrulje, som skal være med til at sænke antallet af voldsepisoder og skabe tryghed i Køge Bugt-områdets nattelivet, skriver DAGBLADET Køge..

Området langs Køge Bugt fra Hundige i nord til Stevns i syd bliver arbejdsområdet for en ny specialpatrulje, som forankres hos Lokalpolitiet i Køge, og som er muliggjort gennem tilførsel af flere ressourcer til området.- Vores portefølje er nattelivet med alt, hvad det involverer af vold, narko, gadegrupperinger og rockere, fortæller vicepolitikommissær Kenneth Højlund, der er leder af den nye specialpatrulje.

 - Et af de store mål for os er at få nedbragt volden og skabe mere tryghed, så alle kan færdes frit i byen. Med dette tiltag vil vi blandt andet blive endnu mere synlige i gadebilledet om natten, forklarer lederen, som fortæller, at indsatsen vil betyde en intensiv kontrol med de lokale beværtninger.

Han understreger dog samtidig, at udgangspunktet for den nye patrulje ikke er, at eksempelvis Køges gader er utrygge at færdes i om natten.

For eksempel forløb den netop overståede Køge Festuge meget fredeligt, selv om mange mennesker var samlet i byen ugen igennem, og ifølge Kenneth Højlund er der intet, der tyder på, nat antallet af voldssager er stigende i Køge. De seneste tal for antallet af anmeldelser indikerer faktisk et lille fald i år i forhold til 2006.

Til gengæld ser man generelt flere sager om gadeuorden, og det skyldes ifølge patruljelederen blandt andet politiets bestræbelser på at stoppe ting i opløbet, når det er muligt - altså inden de eksempelvis udvikler sig til egentlige voldssager.

 - Indsatsen kræver et samspil mellem politi, kommune og restauratører. Alle spiller en rolle i arbejdet på at løse problemerne, siger Kenneth Højlund, der roser samarbejdet med kommunen og vurderer, at de fleste restauratører i området lever op til deres ansvar som bevillingshavere.Han vil ikke afsløre, hvor mange ressourcer der er sat af til den nye specialpatrulje, som er organiseret under politiets voldsafdeling og har personale i Karlslunde og Køge, og som allerede nu så småt har indledt arbejdet.