¨

Mere gang i sommerhussalget

Foto: TV ØST

Påsken er højsæson for salg af sommerhuse. Men køberne skal se sig godt for og have is i maven. Selv om priserne er begyndt at falde, er mange sommerhuse stadig for dyre, advarer en ekspert.

Efter et efterår i 2007, hvor det var småt med salg af fritidshuse, så forventer ejendomsmæglerne mange kunder i påsken.

- Vi har en del aftaler i kalenderen allerede, så jeg er positiv i forhold til, hvordan markedet kommer til at se ud, siger Søren Mosbæk, der er ejendomsmægler for DanBolig i Nykøbing Sjælland.

Selv om der er kommet flere købere til, så behøver interesserede ikke slå til med det samme. En ekspert råder køberne til at have tålmodig og prutte prisen ned.

- Der er stadig et enormt udbud af sommerhuse, så mit råd til køberne er at have is i maven. Mange sommerhuse er heller ikke blevet reguleret i pris, siden de var sat til salg sidste år, siger Henrik Høbner, formand for Danske Boligadvokater.

En opgørelse i Ekstra Bladet viser, at Odsherred er det første sted i regionen, hvor priserne er stagneret eller faldet siden 4. kvartal 2006. Samtidig er sommerhusene steget med over 20 procent to steder - nemlig i Kalundborg og Lolland Kommuner.

Det antal dage, det tager at sælge et sommerhusene, er steget markant det seneste år. Det giver lavere priser og endnu en fordel til køberne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App