Mere end 50 fejl i nyt hus

En familie fra Bornholm har fundet mere end 50 fejl i deres nye hus i Fakse Ladeplads. Byggefirmaet hævder, de ikke kender til fejlene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg har aldrig i mit liv oplevet noget lignende.

Sådan beskriver Ole Jensen indflytningen i familiens drømmehus. En drøm, der hurtigt skulle vise sig at være et særdeles virkeligt mareridt.

Ole Jensen og hans familie havde sammen med Danflex Huse planlagt, hvordan deres drømmehus skulle bygges og se ud.

Men da huset begyndte at tage form, begyndte problemerne også at tone frem af drømmens skygger.

Murstenene var ikke samme slags, som familien havde bestilt.

Den dobbelte carport havde kun plads til én bil.

Og omkring 48 andre fejl tonede frem, da familien flyttede ind for et halvt år siden.

- Det var svært. For vi har fire børn, og vi koncentrerede os om skole. Det var svært for dem. Og samtidig så skulle man ligesom kæmpe for at få lavet sine fejl og mangler.

Nu, et halvt år efter indflytningen, venter Ole Jensen stadig på at få udbedret adskillige fejl og mangler. Der i blandt en brønd, der ikke står korrekt. Samtidig kryber svampen frem inde i bryggerset og i børnenes værelse, fordi huset er fugtigt.

Hos Danflex Huse kommer kritikken bag på direktøren.

- Der er ikke blevet gjort opmærksom på det. Vi har gennemgået huset minutiøst inden aflevering. Og vores serviceleder har gået huset igennem inden aflevering med Ole Jensen, og der er ikke blevet påpeget nogle af de her ting, mener direktøren Anders Hagemann.

Ole Jensen og hans hustru holder dog på, at de har gjort Danflex Huse opmærksom på fejlene.

TV2 Øst tog en uvildig bygningssagkyndig med ud til huset i Fakse Ladeplads. Vi bad ham vurdere helt objektivt, om der er fejl i huset, som Danflex Huse ikke har opdaget, da de afleverede huset til Ole Jensen.

- Der er simpelthen for mange fejl, og der er for meget, der ikke er lavet færdigt. Og så er der i øvrigt noget, der er lavet forkert. Sådan lød konklusionen fra Niels Christoffersen, der er bygningssagkyndig.

Også dén konklusion kommer bag på Danflex Huse.

- Hvis det viser sig, at der er så mange fejl, hvilket jeg ikke tror, så vil vi selvfølgelig udbedre det, siger Anders Hagemann, direktør for Danflex Huse i Næstved.

Han understreger, at hvis der er de nævnte fejl, så lever firmaet ikke op til de kvalitetskrav, de gerne vil stå for.