¨

Menighedsråd går i vrede

Foto: TV ØST

Formanden for menighedsrådet i en katolsk kirke i Kalundborg trækker sig sammen med de øvrige medlemmer. Det sker i protest over behandlingen af en pensioneret sexanklaget præst.

Den kontroversielle sag om en sexanklaget katolsk præst fra Vestsjælland tager nu en ny drejning. Menighedsrådet i Sct. Mariæ kirke i Kalundborg indstiller nemlig arbejdet øjeblikkeligt i protest. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ifølge den nu afgåede formand Mirjam Sarp er beslutningen truffet, fordi der i menighedsrådet herskede en udbredt utilfredshed med den behandling præsten har fået.

- I de mange år, hvor jeg har været medlem af kirken, har vi stort set aldrig udtalt os. Men vi synes, at der både i pressen og fra kirkens side har været en ensidig fokus på de personer, der har set sig sure på den pågældende præst, lyder det fra Mirjam Sarp.

Tvivlsomme anklager
Præsten er mistænkt for en række sexovergreb. I alt blev fem konkrete anklager rettet i mod ham.

- To af dem blev trukket tilbage, og i et tilfælde var anmelderen en person, hvis navn slet ikke fandtes i nogle registre. Disse sager var forældede, og præsten er ikke blevet dømt for noget, siger Mirjam Sarp

For nyligt kom det frem, at den i dag pensionerede præst stadig prædiker i en bolig betalt af den katolske kirke. Mirjam Sarp bekræfter også, at præsten har vikarieret i kirken i Kalundborg. Det satte biskop Czeslaw Kozon dog en stopper for, da han gav præsten forbud mod at udøve nogen som helst funktioner.

- Vi kender kun præsten for noget godt. Han er vellidt af mange. Det var vores ønske, at han skulle vikariere hos os. Vi føler os overhovedet ikke hørt af biskoppen i denne sag, siger Mirjam Sarp.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App