For meget surf i arbejdstiden

Det har det aldrig været lettere at ordne rejsen eller gå i banken. Det kræver blot et par klik på Internettet. Men den lette adgang betyder, at vi bruger mere og mere tid på private gøremål i arbejdstiden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ifølge en undersøgelse fra HK privat, bruger knap en tredjedel af deres medlemmer mellem 10-30 min. om dagen på private aktiviteter på nettet.

Faktisk har det udviklet sig sådan, at mange virksomheder nu indfører begrænsninger på medarbejdernes adgang til internettet og bestemte sider. En af dem er Sydbank, med en afdeling i Slagelse. Her har de simpelthen lukket for bestemte sider.

 - Spil af poker for eksempel. Eller søgning på kontaktannoncer. Det er sådan nogle ting, hvor du vil få en advarsel på skærmen. Det er ikke arbejdsrelevant, siger Kundechef Steen Tophøj, fra Sydbank i Slagelse.

Det er sider, der vurderes at være irrelevante for medarbejdernes arbejde, der automatisk bliver spærret.

Ifølge en lille rundringning TV2 Øst har lavet, er vi tilsyneladende også rigtig gode til at surfe i arbejdstiden.

For eksempel har netbanken Basisbank på en hverdag allerflest besøgende i tidsrummet mellem 8.00 til 11.00 om formiddagen. Boligsiden.dk besøges allermest mellem kl 11 og 12 om formiddagen.

Nyhederne på tv2east bliver tjekket fra 12.00 til 14.00. og TV2's rejseside Momondo skimmes mest i tidsrummet 11.00 til 12.00, lige inden folk går til frokost.

De fleste virksomheder ser dog gennem fingre med den private brug, hvis blot tidsforbruget holdes nede

- Vi synes, man skal have frihed til at surfe privat på nettet, men i en begrænset del af arbejdstiden, og det vil sige omkring 10 minutter om dagen, siger Leif Limkilde Bloch, der er konsulent og politisk rådgiver hos HK Privat.

Også hos arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv er det i orden at surfe privat i arbejdstiden

- Det betyder ikke, man ikke kan gå ind og bestille en rejse, men der er en grænse, og det er klart, at hvis man bruger meget over et kvarter, tror jeg vi har et problem, siger Ilsa Westrup Stephensen, der er chefkonsulent i Dansk Erhverv

Der er stadig klare begrænsninger for, hvad chefen må snage i. For eksempel må virksomheden ikke åbne private mails, eller registrere hvilke hjemmesider medarbejderne besøger. Til gengæld må man godt holde øje med, hvor meget tid medarbejderen bruger på Internettet.


Nyhedsoverblik