Markant vejrskifte rammer regionen

Der er risiko for sjaskvådt vejr og kold regn de næste par timer. DMI varsler voldsomt vejr på Sjælland og Lolland-Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regnen har allerede ramt Jylland.

Siden midnat er der faldet over 30 mm nedbør i det indre Jylland, oplyser DMI på Twitter.

Men nu ser det ud til, at der også er risiko for, at Sjælland og Lolland-Falster kan blive ramt de næste timer.

Fra klokken 14.00 mandag eftermiddag frem mod midnat klokken 00.00 advarer DMI om risiko for lokale skybrud og torden. Der kan lokalt falde mellem 15 og 25 mm regn på 30 minutter.

DMI opfordrer borgere til at være opmærksomme på lavtliggende områder, eksempelvis kan kældre, vejbaner, viadukter og områder nær søer, åer og vandløb oversvømmes.

Ligeledes anbefaler DMI, at man kører efter forholdene, tilpasser kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene og ikke kører ud i vand, hvor man ikke kan vurdere dybden.

Vejrskifte på vej

De sidste dage har været smeltende varme. Alle steder i landet har i løbet af de sidste 3 dage oplevet temperaturen på 25 grader – og mange steder endnu højere. Vi har haft varmebølge, men det ændrer sig, skriver DMI.

Mandagens vejr giver jyderne et markant fald i temperatur med dagtemperaturer på sølle 15-20 grader. Resten af landet får den sidste varme dag i denne omgang med temperaturer på 25-29 grader, inden fronten senere på dagen når længere mod øst.

Læs også
30 graders varme i øst - andre må nøjes med 15 grader
Læs også
30 graders varme i øst - andre må nøjes med 15 grader

Usikkert Tour de France-vejr

Med en lille uge til første etape er usikkerhederne i prognoserne ifølge DMI ganske store.

Som det ser ud nu, kommer de danske etapedage til at være præget af byger. I forbindelse med bygerne kan der udover nedbør også opstå kraftige vindstød, som kan give udfordringer for feltet.

At pilen peger på bygevejr er ret entydigt, men præcis hvor og hvornår bygerne falder er ikke til at spå om, oplyser DMI. 

Nogle prognoser er begyndt at antyde, at der måske passerer en koldfront fra vest i løbet af lørdag, hvor rytterne skal passere Storebælt. Bliver det tilfældet ser det ud til, at der kan komme regn og lidt mere vind.