Manglende nøgle forhindrede udrykning

Politiet kunne få fat i nøgler til patruljevogn, og derfor måtte en urmager vente 50 minutter på hjælp med en tyv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var ikke underbemanding eller den nye politistruktur, der var skyld i, at en urmager i weekenden måtte kigge langt efter de blå blink.

En nøgle var årsagen.

Manglende nøgler til politigården betød, at en urmager i Nakskov søndag måtte kæmpe med en tyv i en lille time, inden de blå blink arriverede.

- Det er hverken vagtcentralen, underbemanding eller vores nye struktur, der har været årsag til det her. Vi havde nogle tekniske problemer.

Da politimændene mødte på stationen kunne de ikke komme igennem de indvendige døre, der var låst.

- Det betød, at vi ikke kunne få nogle politibiler at køre i, fortæller Lars Harvest, der er chefpolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Lars Harvest.

Betjentene hastede derfor til Nykøbing Falster for at hente en nøgle.

- Uheldige omstændigheder gjorde, at vi var allerlængst væk, da der lige pludselig var brug for os i Nakskov. Det er en af de fejl, der desværre sker, når man skal til at gøre tingene på en ny måde, beklager chefpolitiinspektøren.

Søndag eftermiddag overraskede urmager Per Møller en yngre mand, der stod og rodede i skabene med ure i forretningen i Nakskov. Urmageren forfulgte manden ud på gaden og forsøgte at tilbageholde ham. Det opdagede genboen, indehaveren af Østergade Vinhandel, Gorm Brøgger, der løb til hjælp.

- Vi satte os på ham og måtte tilbageholde ham i 35 til 50 minutter, før politiet kom. Og overhovedet at få hjælp voldte også store problemer, fortalte Gorm Brøgger efterfølgende.

Chefpolitiinspektør Lars Harvest understreger, at der ikke var færre patruljer på gaden, men at det var en overordentlig travl weekend på grund af julehandel og julefrokoster.

 //ritzau