Mangel på kvinder

Knap en trediedel af de kandidater, der stiller op til folketinget, er kvinder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er rigtigt ærgeligt og meget tankevækkende. Det er ganske enkelt ikke godt nok, siger Vibeke Grave, folketingskandidat for Socialdemokraterne, mens hun kigger ned over kandidatlisten for Sjællands Storkreds.

Mens masser af kvinder stiller op til folketinget i København, ser billedet noget anderledes ud på Sjælland. 29 ud af 91 kandidater er kvinder - altså mindre end en trediedel.

- Store dele af Sjællands storkreds ligger jo langt fra København, og jeg tror der er noget kulturelt betinget i det, siger Niels Busch-Jensen, der er kredsformand for Vordingborgkredsen for Det Radikale Venstre. Ligesom kredsformanden for Socialdemokraterne i Næstved, Susanne Lundvald afviser han, at det er fordi partierne ikke vil have kvinder i folketinget, at der er så få på kandidatlisten.

- Jeg tror at det er fordi kvinderne har nogle andre værdier, siger Niels Busch-Jensen. De vil ikke stille op fordi de vælger noget andet til. Susanne Lundvald er enig. - Den alder, hvor man går ind i politik, er ofte omkring de 30 år, og da er kvindernes prioriteter noget anderledes, da hedder det mere børn og familie, siger hun i dag til TV2 Øst.